Selectați Pagina

Joi a început Festivalul Ciorbei de Pește de la Baja – Sâmbătă 2000 de ceaune vor clocoti pe malul Dunării

Joi a început Festivalul Ciorbei de Pește de la Baja – Sâmbătă 2000 de ceaune vor clocoti pe malul Dunării

2000 de ceaune vor fi folosite pentru gătirea a peste 10 tone de pește la Festivalul Ciorbei de pește de la Baja, Ungaria – promit organizatorii. Evenimentul gastronomic de renume european a fost organizat pentru prima dată în anul 1996, atunci când localitatea din sudul Ungariei a sărbătorit 300 ani de la primirea titlului de oraș. Cu siguranță, la evenimentul care va ține de joi până duminică, atracția principală va fi concursul de gătit ciorba de pește de sâmbătă, iar focul se dă la ora 18! Bucătarii iscusiți vor folosi peste 10 tone de pește, 1800 kg de tăieței speciali, 1000 kg de ceapă, 15000 litri de apă, 380 kg de boia și 260 kg de sare.

Evenimentul a început joi cu diferite manifestări și dansuri populare maghiare în Piața Sfintei Treimi (Szentháromság). Vineri urcă pe scenă Ivan and the Parazol, Quimby, Tankamara, Blahalousiana, 30Y și Bad Times. Sâmbătă va cântă Csopak Demizson Allstars Orchestra, Bye Alex și Sleep, Budapest Bár și trupa Honeybeast, iar duminică concertul îndrăgitului Majka va închide festivalul.

Printre altele, ediția cu numărul 24 a festivalului va cuprinde și concursuri de pescuit, evenimente sportive, târguri de produse tradiționale, dar și nelipsitul târg de vinuri. Turiștii se pot bucura de tururi în oraș pe trenulețe electrice, dar pot să bucure și de o plimbare cu vaporul pe râul Sugovica sau chiar pe Dunăre.

Este important de știut că societatea maghiară este împărțită în două când vine vorba de celebra ciorbă de pește: ori îți place cea din Szeged, ori cea din Baja. De altfel cei de pe malul Dunării pun în ciorbă tăieței și servesc peștele pe o farfurie separată, nu împreună cu supa!

Orașul Baja se află la 160 de km de vama Cenad și Nădlac, la 225 de Vărșand sau la 295 de vama Borș.

Detalii despre eveniment găsiți pe pagina bajaihalfozofesztival.hu.

ViziteazaUngaria.ro/MTI

X