Înnoptările la hotelurile din Ungaria au scăzut cu 92,7% în luna mai

Înnoptările la hotelurile din Ungaria au scăzut cu 92,7% în luna mai

În luna mai, ca rezultat al epidemiei de coronavirus, înnoptările turiştilor străini petrecute în locurile de cazare din Ungaria au scăzut cu 98,4%, iar cele ale turiştilor maghiari s-au redus cu 85,9% faţă de perioada identică a anului precedent. Sosirile în locurile de cazare au scăzut cu 92,7% – a raportat marţi Oficiul Central de Statistică al Ungariei (KSH).

    În luna mai, numărul turiştilor străini s-a redus faţă de aceeaşi lună a anului trecut cu 99%. Cei 4000 de turişti sosiţi din străinătate au petrecut în total 22.000 de nopţi la locurile de cazare, marea lor majoritate în hoteluri. Numărul nopţilor petrecute de turişti în zona capitalei şi a lacului Balaton nu a atins nici măcar 1% din valoarea lunii mai 2019, a comunicat KSH.

    Tot în luna mai, numărul turiştilor maghiari a scăzut cu 87%, numărul nopţilor de cazare a fost de 167.000. Această valoare s-a diminuat mai ales în cazul locurilor de cazare comunitare şi în hoteluri, mai puţin în pensiuni şi în campinguri.

    În primele cinci luni ale anului s-au înregistrat cu 56,1% mai puţine înnoptări, în total 4,4 milioane. Oaspeţii străini au petrecut cu 59,0% mai puţine nopţi în locurile de cazare turistice, acest număr a scăzut în cazul turiştilor maghiari cu 52,8%.

X