Budapesta a devenit una dintre cele mai importante capitale ale sportului din lume

Budapesta a devenit una dintre cele mai importante capitale ale sportului din lume

În opinia lui Tünde Szabó, secretar ungar de stat responsabil pentru sport, faptul că înaintea Jocurilor Olimpice de vară Ungaria organizează mai multe campionate mondiale la care sportivii pot obţine cota olimpică, este un succes în diplomaţia sportivă.

„Principalul nostru obiectiv a fost să aducem cât mai multe evenimente sportive internaţionale în Ungaria”, a amintit Tünde Szabó, miercuri, la postul public de ştiri M1.

Seria campionatelor mondiale importante a început în aprilie, cu tenisul de masă, apoi a urmat, în iulie, Campionatul Mondial de Scrimă. Peste două săptămâni, la Szeged vor concura cei mai buni sportivi de caiac-canoe, iar la începutul lunii septembrie la Budapesta va sosi elita din pentatlon. Dintre acestea, ultimele trei evenimente sunt semnificative şi din punctul de vedere al participării la Jocurile Olimpice, în timp ce cursa de Formula 1 de săptămâna trecută a fost importantă dintr-un alt punct de vedere.

Tünde Szabó a subliniat că la sfârşitul săptămânii au sosit peste 230.000 de spectatori la circuitul Hungaroring de la Mogyoród. „Este înălţător să te afli în faţa unui public atât de numeros, care iubeşte sportul. La aceste ocazii vin şi foarte mulţi spectatori străini, ceea ce este foarte important atât din punct de vedere al turismul sportiv, cât şi din punct de vedere economic”, a spus secretarul de stat, adăugând, din informaţiile pe care le are, atât piloţii, cât şi echipele au venit cu bucurie în Ungaria.

A mai relatat că Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, care a sosit la Budapesta pentru Campionatul Mondial de Scrimă, a spus: „Budapesta a devenit una dintre cele mai importante capitale ale sportului din lume”.

Secretarul de stat a reamintit că după 2017 Budapesta va putea organiza şi în 2027 Campionatul Mondial de Nataţie, ceea ce este un succes uriaş al diplomaţiei sportive maghiare. A subliniat că din punctul de vedere al succeselor sportive viitoare contează „cât de multă atenţie se acordă tineretului”, a spus.

Anul viitor Guvernul Ungariei va cheltui aproximativ. 1 miliard de euro pentru sport.

X