Balaton – Primăvara se pune accent pe turismul activ și gastronomie

Balaton – Primăvara se pune accent pe turismul activ și gastronomie

Turismul activ și gastronomia va fi în prim plan la ediția a noua a programului de primăvara Balaton Deschis (Nyitott Balaton) organizat în perioada 27 aprilie-27 mai. Conform asociației turistice pentru promovarea turismului de pe lacul Balaton în acest an 137 de hoteluri, 89 de restaurante și 15 de crame s-au alăturat acțiunii care subliniază că nu doar vara merită să mergem pe „litoralul” maghiar.

În Balatongyörök vom avea Festival de Clătite, în Sümeg Ziua Internțaională a Muncii se va organiza cu evenimente speciale în cetate, iar în Balatonalmádi putem să participăm la un tur gratis pe circuitul vilelor vechi din stațiune. Pe partea de nord a lacului putem face o drumeție pe traseul Alsóörs, Felsőörs, Lovas, Csopak și Paloznak. 

În Balatonul de Vest acțiunele se vor concentra pe evenimentele dedicate periodei de glorie între 1860 și 1930 din celebra Hévíz, iar Balatonföldvár vă așteaptă cu un concurs de trăsuri. Desigur din evenimente nu poate lipsi nici „capitala” Siófok, unde putem face un picnic chiar pe malul lacului sau să participăm un târg special hand made.
Mai multe detalii despre program gasiti pe www.nyitottbalaton.hu.

Foto: Blanka Sebestyén – We Love Balaton

 

X