Începând de vineri, în Ungaria pot fi achiziţionate şi titluri de stat destinate economisirii pentru pensie

Începând de vineri, în Ungaria pot fi achiziţionate şi titluri de stat destinate economisirii pentru pensie

(MTI) – Trezoreria Ungariei oferă o nouă opţiune de economisire pentru anii de după pensionare: începând de vineri pot fi achiziţionate şi titluri de stat emise de guvern şi destinate economisirii pentru pensie, a anunţat ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, vineri, pe pagina sa de Facebook .

Avantajul noului tip de emisiune este că este complet gratuită, i se aplică o rambursare a impozitului pe venitul personal şi poate fi de până la 100 000 de forinţi pe an, a explicat ministrul.

Contul de economisire pentru pensie poate fi deschis pe loc, prin intermediul câtorva clickuri pe interfeţa online a Trezoreriei Ungariei.

Mihály Varga a subliniat că titlurile de stat sunt avantajoase pentru toată lumea; pentru populaţie reprezintă o investiţie sigură, scutită de impozit pe dobânzi şi cu un randament ridicat, asigurând, în acelaşi timp, o finanţare previzibilă pentru statul maghiar.

Trezoreria Ungariei a transmis, vineri, către MTI, că odată cu noua oportunitate va fi creat un program de investiţii în titluri de stat care va oferi populaţiei o gamă adecvată de distribuţie a titlurilor de stat pentru întreaga viaţă, începând de la naşterea unui copil. Condiţia pentru deschiderea unui cont este ca clientul să aibă deja un cont activ la trezorerie.

perfect-tour.ro
X