La Fót a fost pusă piatra de temelie a celui mai mare studio virtual de filme din Europa Centrală şi de Est

La Fót a fost pusă piatra de temelie a celui mai mare studio virtual de filme din Europa Centrală şi de Est

Cel mai mare studio virtual de filme din Europa Centrală şi de Est va fi construit la Fót, în apropiere de Budapesta, unde, joi, a fost pusă piatra de temelie a investiţiei în valoare de 11 milioane de euro, care va fi finalizată până în primul trimestru al anului 2024.

Bence Tuzson, Secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi deputat în parlamentul maghiar, a declarat că, în ultima perioadă, Ungaria a devenit un centru important al industriei cinematografice, după Londra, a ajuns lider în Europa, iar producţia de filme reprezintă acum o parte semnificativă din performanţa economică a ţării.
    Noua tehnologie virtuală se răspândeşte din ce în ce mai repede, aşa că, merită să reacţionăm şi, datorită investiţiei, Fót va ajunge pe „harta inovaţiei”, a declarat secretarul de stat.
    Bence Tuzson a subliniat, de asemenea, că în localitatea Fót se construieşte şi studioul Institutului Naţional de Cinematografie, iar cele două proiecte se completează foarte bine.
    
Szabolcs Botond, Director General al executantului Visual Europe Group, a declarat că tehnologia virtuală reprezintă viitorul producţiei de filme, aproximativ 70% dintre filme preconizează să o folosească.
    În studio, conţinutul este afişat pe un fundal care este un perete realizat din leduri, vizibil şi în cameră, iar fundalul poate fi mişcat cu ajutorul unei tehnologii de urmărire a camerei, a explicat esenţa tehnologiei directorul general.
    Acesta a explicat că noua tehnologie virtuală a fost folosită, de exemplu, în serialele 1899 şi The Mandalorian, precum şi în cel mai recent film Batman.
    Un alt avantaj al acestei tehnologii, a adăugat Szabolcs Botond, este că elimină necesitatea de a călători în jurul lumii şi permite ca întregul film să fie turnat într-un singur studio, reducând astfel amprenta ecologică a producţiei.
    
György Vass, politician Fidesz-KDNP, primarul oraşului Fót, a declarat că, datorită acestei investiţii, Fót va deveni „capitala producţiei cinematografice ungare”.

MTI

perfect-tour.ro
X