Ungaria în cadrul The New York Times Travel Show: Budapesta este cea mai sigură şi mai sportivă capitală europeană

Ungaria în cadrul The New York Times Travel Show: Budapesta este cea mai sigură şi mai sportivă capitală europeană

Budapesta este cea mai sigură şi mai sportivă capitală din Europa, a declarat, prin telefon, pentru agenţia ungară de presă MTI, Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior. Şeful diplomaţiei ungare a rostit discursul de deschidere a evenimentului prin care Agenţia Ungară a Turismului promovează Ungaria în cadrul The New York Times Travel Show.

Szijjártó a accentuat că, datorită politicii stricte pe care guvernul ungar o are faţă de migraţie, Budapesta este cea mai sigură capitală din Europa, care este legată, acum, prin zboruri directe de Statele Unite ale Americii. În plus, Budapesta este, datorită unor evenimente sportive organizate în serie, şi cea mai sportivă dintre capitale, a spus ministrul.

Aici, una dintre cele mai mari sinagogi din Europa şi una dintre cele mai mari catedrale catolice se află la o distanţă de mers pe jos, ceea ce este, în opinia sa, un lucru caracteristic atât Budapestei şi Ungariei, cât şi oamenilor care trăiesc aici.

MTI/Mónus Márton

Ministrul ungar de externe a vorbit despre întrevederile pe care le-a avut în New York, relatând că s-a căzut de acord cu ministrul belgian de externe Didier Reynders asupra faptului că, în privinţa mai multor probleme legate de viitorul Europei şi de migraţie, există opinii contradictorii. Ungaria crede că Europa ar trebui să-şi recâştige capacitatea de a-şi proteja propriile frontiere, iar Ungaria nu doreşte să primească imigranţii ilegali, a reamintit politicianul ungar. Belgia are o poziţie diferită în ceea ce priveşte problema migraţiei, iar atunci când vorbeşte de solidaritate, se referă la primirea imigranţilor, în timp ce Ungaria priveşte drept solidaritate şi eforturile depuse pentru a proteja frontierele, întrucât prin asta, „luăm mari greutăţi de pe umerii altor state europene”, a mai adăugat politicianul ungar.

Au convenit, totodată, asupra faptului că acest lucru nu ar trebui să constituie un obstacol în calea extinderii relaţiilor comerciale şi economice bilaterale, mai ales că, până în luna octombrie a anului trecut, valoarea comerţului bilateral s-a ridicat la aproape 4 miliarde de euro şi a înregistrat o creştere de 14%.

MTI/Mónus Márton

Péter Szijjártó a mai afirmat că omologul său belgian se înscrie în cursa pentru funcţia de secretar general al Consiliului Europei, şi că au fost de acord că aceasta ar trebui să asigure posibilitatea consultării şi a dialogului între toate abordările şi politicile europene. Prin urmare, această organizaţie trebuie să rămână un forum al dialogului european, la care să participe toate statele europene, a adăugat ministrul.

X