Staţia de cale ferată KELETI din Budapesta va fi închisă pentru două săptămâni

Staţia de cale ferată KELETI din Budapesta va fi închisă pentru două săptămâni

Pentru o perioadă de două săptămâni, începând din data de 13 mai până în 26 mai, gara Budapesta-Keleti va fi închisă din cauza unor lucrări de întreţinere planificate cu mai mult timp în urmă. În această perioadă, trenurile implicate vor circula după un program modificat, a declarat Dániel Loppert, directorul de comunicare al Căilor Ferate Maghiare (MÁV), la o conferinţă de presă din Budapesta – informează agenția MTI.

Pe durata celor două săptămâni, cât timp gara va fi închisă, trenurile implicate vor sosi şi vor pleca de la una dintre staţiile de cale ferată din capitala ungară, oferindu-se călătorilor posibilitatea transferului cu mijloacele de transport în comun, în colaborare cu BKK (Centrul de Transport Budapesta).

Potrivit calculelor, în cele două săptămâni, închiderea gării Keleti va afecta 160.000 de cumpărători de bilete, respectiv 11.000 de călători cu abonamente, motiv pentru care sistemul vânzărilor de bilete va fi consolidat în gările implicate. De asemenea, pe diferitele motoare de căutare feroviare de pe internet, inclusiv site-ul Elvira şi aplicaţia pentru telefoane mobile „vonatinfo”, respectiv site-ul www.mav.hu/keleti, au fost trecute modificările, astfel că, înainte de a porni la drum, călătorii sunt invitaţi să se informeze, a declarat directorul MÁV-Start.

MTI

 

X