Românii vor ajunge mai ușor în Slovacia! O finanţare UE imensă contribuie la extinderea autostrăzii M30 din Ungaria

Românii vor ajunge mai ușor în Slovacia! O finanţare UE imensă contribuie la extinderea autostrăzii M30 din Ungaria

Uniunea Europeană sprijină finalizarea autostrăzii M30 din Ungaria către Slovacia, care leagă oraşul maghiar Miskolc cu localitatea Tornyosnémeti aflată pe frontiera slovacă, a anunţat Comisia Europeană, astfel că și românii pot ajunge mult mai facil în orașul Cașovia (Košice).

Scopul investiţiei finanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene este de a accelera traficul, de a îmbunătăţi siguranţa rutieră şi de a reduce congestiile. Dezvoltarea va ajuta la formarea reţelei europene de transport Via Carpatia, care leagă teritoriile din apropierea Mării Baltice, Mării Negre şi Mării Egee.

Tibor Navracsics, comisarul responsabil pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, a declarat, în legătură cu finanţarea de la UE, că realizarea acestei legături rutiere era necesară de multă vreme şi că va aduce beneficii directe pentru un milion de locuitori din judeţul Borsod-Abaúj-Zemplén, care în viitorul apropiat vor putea călători mai rapid, mai sigur şi mai confortabil. În plus, efectele pozitive ale conectivităţii mai bune se vor resimţi în toată Ungaria şi Slovacia, de exemplu, în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, domeniul turismului şi comerţului, a spus comisarul ungar.

Finanţarea UE va include, printre altele, construcţia unei porţiuni de autostradă de 60 de kilometri şi a 48 de poduri care trec peste drum. La lucrările care urmează să fie finalizate până în februarie 2022 vor participa şi companii locale, a spus oficialul.

MTI/viziteazaungaria.ro

X