Selectați Pagina

Numărul zborurilor între Ungaria şi China se va dubla

Numărul zborurilor între Ungaria şi China se va dubla

Ungaria şi China au semnat un nou acord în domeniul aviaţiei care ar putea dubla numărul de zboruri între cele două ţări, până la 42 de zboruri pe săptămână – a declarat marţi, la Ningbo, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó.

Potrivit unui comunicat emis de minister, acesta a participat la târgul comercial China-Europa Centrală, unde a salutat creşterea numărului de zboruri între China şi Ungaria de la 21 de curse pe săptămână, câte erau disponibile până acum, până la 42 de zboruri săptămânale, care includ atât transportul de pasageri, cât şi cel de marfă.
    
„Cooperarea economică şi comercială între Ungaria şi China bate recorduri, trebuie deci să accelerăm şi transportul mărfurilor. Ungaria este deja punctul de intrare în Europa Centrală pentru traficul de marfă chinezesc” – a subliniat Szijjártó.

MTI/KKM

„Există numeroase zboruri cargo între cele două ţări, iar numărul acestora va continua să crească în perioada următoare. La cele patru oraşe chinezeşti accesibile până acum, China va mai adăuga încă două, care vor avea legătură aeriană directă spre Budapesta, respectiv va fi creat cadrul legal al acestei oportunităţi, după care va depinde de companiile aeriene să profite de ea” – a adăugat ministrul.
    
El a precizat: la expoziţia comercială China-Europa Centrală de la Ningbo se va discuta în cursul zilei de marţi despre intrarea pe piaţa ungară a unor noi companii aeriene, cu noi destinaţii.
    
Ministrul a mai relatat: în timpul discuţiilor, părţile au convenit asupra importanţei dezvoltării liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad şi a respectării datei limită din anul 2025.
    
„Această investiţie va contribui la transferul prin Ungaria a mărfurilor chinezeşti – care intră în porturile greceşti în cantităţi tot mai mari – către nordul şi vestul Europei” – a declarat Péter Szijjártó.

MTI

X