Peste 2100 statii de incarcare pentru masini electrice. Tot mai mulţi oameni pornesc cu acestea şi în călătorii mai lungi

Peste 2100 statii de incarcare pentru masini electrice. Tot mai mulţi oameni pornesc cu acestea şi în călătorii mai lungi

Deşi majoritatea oamenilor îşi folosesc maşinile electrice mai mult în viaţa de zi cu zi, pentru transportul local, între casă, grădiniţă, şcoală şi locul de muncă, acoperind în medie 70-100 de kilometri pe zi, potrivit datelor Asociaţia Mobilitatea Viitorului din Ungaria, din ce în ce mai mulţi oameni pornesc cu acestea şi în călătorii mai lungi, în străinătate.

Potrivit datelor asociaţiei, călătoriile din ţară sunt facilitate de creşterea constantă a numărului staţiilor de încărcare: majoritatea sunt amplasate de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale, respectiv în zona lacului Balaton. La sfârşitul anului 2022, în Ungaria funcţionau 2147 de staţii de încărcare, cu 14% mai multe decât în urmă cu un an. Extinderea infrastructurii este justificată şi de faptul că numărul maşinilor electrice a crescut cu 47,4% într-un singur an, a relatat asociaţia.
    
Comunicatul mai precizează că în 2022, livrarea de maşini cu numere verzi a doborât toate recordurile în Ungaria, cea mai mare creştere fiind înregistrată la vânzările de maşini pur electrice: la sfârşitul anului, pe şoselele din Ungaria circulau 34 754 de astfel de autovehicule. Cele mai recente date arată că la sfârşitul lunii iunie a acestui an, în Ungaria circulau 41 386 de maşini pur electrice, în timp ce numărul autovehiculelor cu numere de înmatriculare verzi a depăşit 74 000.

MTI

X