Hungary Helps – Ungaria oferă ajutor în 25 de ţări, cu programe în valoare de 1,4 miliarde de forinţi

Hungary Helps – Ungaria oferă ajutor în 25 de ţări, cu programe în valoare de 1,4 miliarde de forinţi

Anul acesta, în cadrul Programului „Hungary Helps”, Ungaria oferă ajutor în 25 de ţări, cu programe în valoare de 1,4 miliarde de forinţi (3,7 milioane de euro), care ajută comunităţile locale să nu fie nevoite să îşi părăsească aşezările şi ţările, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, duminică, într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook.

 Şeful diplomaţiei ungare a vorbit despre faptul că astăzi lumea se confruntă cu multe provocări extrem de serioase. Printre acestea se află şi războiul din Ucraina, care la ştiri se află în prim-plan, însă astăzi vorbim mai puţin despre provocările sanitare, epidemiile devastatoare din întreaga lume, presiunea din ce în ce mai mare a migraţiei, răspândirea din ce în ce mai mare a terorismului şi ascensiunea ideologiilor extreme, a spus Szijjártó. Ministrul a subliniat că în multe părţi ale lumii, oamenii trebuie să îşi trăiască viaţa în mijlocul unor provocăril zilnice serioase.
    
Péter Szijjártó a subliniat că strategia din ultimii ani, „aceea de a aduce pe toată lumea în Europa”, nu a avut succes. În schimb, tuturor ar trebui să li se acorde ajutorul necesar acolo unde se află, astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să îşi părăsească locurile de origine, a adăugat politicianul. Ministrul de externe a spus că „ajutorul trebuie dus acolo unde se află problemele şi nu trebuie să aducem problemele acolo unde ele nu există deocamdată”.
    
Potrivit lui Szijjártó, Ungaria a sprijinit până acum comunităţi din 50 de ţări din întreaga lume, ajutând la dezvoltarea unor şcoli, spitale şi de infrastructură. Politicianul ungar a spus că datorită statutului său de stat creştin, deja de o mie de ani, Ungaria se concentrează în primul rând asupra sprijinirii comunităţilor creştine, care în multe părţi ale lumii se confruntă cu o serie de încercări. În plus, programul se concentrează şi asupra Africii, unde răspândirea ideologiilor extreme este însoţită de o agravare a ameninţării terorismului, parţial din cauza penuriei de alimente şi parţial din cauza dificultăţilor cauzate de dezastre naturale, a explicat Szijjártó.
    
Ministrul ungar de externe a menţionat că trebuie să ne concentrăm, şi în continuare, asupra Orientului Mijlociu şi a regiunilor asiatice, totodată Ungaria acordă atenţie şi regiunii Balcanilor de Vest, unde migraţia îngreunează viaţa oamenilor.

MTI

X