Ce a transmis călugărul franciscan din Deva după ce a fost distins cu Ordinul de Onoare al Ungariei

Ce a transmis călugărul franciscan din Deva după ce a fost distins cu Ordinul de Onoare al Ungariei

Chiar şi cea mai mică viaţă în derivă reprezintă o valoare pentru poporul maghiar, fapt dovedit şi de distincţia pe care am primit-o azi – a declarat agenţiei de presă MTI Csaba Böjte, după ce a fost distins cu Ordinul de Onoare al Ungariei cu ocazia zilei întemeierii statului. Ordinul i-a fost înmânat călugărului franciscan de preşedintele Ungariei, Katalin Novák, la Esztergom.

Csaba Böjte a fost distins în semn de recunoaştere pentru sprijinul dat copiilor transilvăneni care trăiesc în condiţii grele, pentru activitatea sa umanitară, pentru învăţăturile sale de mare impact care ajută la trăirea providenţei divine, precum şi pentru munca sa de o viaţă în serviciul consolidării spirituale a naţiunii maghiare.
    
Csaba Böjte a declarat: distincţia primită îi spune că până şi cei mai defavorizaţi copii sunt valoroşi pentru naţiunea maghiară, deoarece statul maghiar apreciază faptul că el s-a aplecat să-i ajute pe aceşti copii.
    El a adăugat: distincţia nu este o încurajare doar pentru el, ci pentru toată lumea, ca „să îndrăznim să batem la uşa caselor de la capătul satului şi să ne adresăm copiilor care trăiesc acolo, să îndrăznim să ne asumăm comunitatea de viaţă cu aceşti copii”, având încredere că ei vor deveni membri utili ai societăţii.
    
Călugărul franciscan a spus: „trebuie să ne privim unii pe alţii cu o privire creativă”, deoarece copiii se văd pe ei înşişi în oglinda ochilor adulţilor. „Dacă se uită în ochii mei şi vede că sunt încrezător că poate face ceva, el va porni, va începe să facă acel lucru” şi va fi realmente capabil să o realizeze. În continuare, el se va construi din micile experienţe ale succesului şi îşi va asuma sarcini din ce în ce mai mari. Acesta este calea dezvoltării noastre, a tuturor. „De aceea, cu această încredere trebuie să ne privim unii pe alţii, să ne privim naţiunea şi viitorul nostru.”
    
Vorbind despre proiectele sale, Csaba Böjte a spus că „ar vrea să treacă la modul de viaţă al bunicului”. El şi colegii săi au crescut aproape 6000 de copii şi au deja „aproape o mie de nepoţi”, nu doresc să primească alţi copii, ci mai degrabă să se ocupe de întreţinerea ulterioară a celor pe care i-au crescut, care şi-au croit deja un drum în viaţă.
    
Vreau să îi ajut pe copiii care au crescut în căminele fundaţiei să îşi întemeieze o familie, iar pe cei care au deja o familie, să-i ajut să nu îşi abandoneze soţiile sau soţii, să poată să-şi crească copiii aşa cum se cuvine – a spus el.

MTI

perfect-tour.ro
X