Aeroportul Internaţional „Liszt Ferenc” din Budapesta: Scădere importantă a traficului de pasageri faţă de luna iunie a anului trecut

Aeroportul Internaţional „Liszt Ferenc” din Budapesta: Scădere importantă a traficului de pasageri faţă de luna iunie a anului trecut

În luna iunie, traficul de pasageri de la Aeroportul Internaţional „Liszt Ferenc” din Budapesta a scăzut cu 94% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a anunţat Katalin Valentinyi, responsabilul de comunicare al aeroportului, miercuri, la emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” de pe postul public de radio Kossuth.

Potrivit acesteia, în luna iunie, aeroportul a înregistrat un trafic de 85 de mii de pasageri, ceea ce arată o tendinţă de creştere comparativ cu cei 22.000 de pasageri din luna mai. În prezent, zboruri sunt operate de 16 companii aeriene, iar dintre cele 153 de destinaţii existente anul trecut, acum sunt disponibile 92 cu plecare din acest aeroport, a adăugat Valentinyi.
    
Este de aşteptat ca la sfârşitul lunii iulie şi în august, numărul destinaţiilor să crească, a mai anunţat responsabilul de comunicare. Valentinyi a mai subliniat că deocamdată nu pot fi observate efectele noilor restricţii. În prezent, încă mai sosesc şi pleacă aeronave în/spre zonele galbene şi roşii, iar pasagerii sunt supuşi unor examinări medicale, a specificat.

MTI/viziteazaungaria.ro

X