Până în anul 2030, reţeaua de piste de biciclete din Ungaria va însuma aproximativ 15 000 de kilometri

Până în anul 2030, reţeaua de piste de biciclete din Ungaria va însuma aproximativ 15 000 de kilometri

Reţeaua de piste de biciclete din Ungaria va însuma, până în anul 2030, aproximativ 15000 de kilometri, a anunţat, sâmbătă, László Mosóczi, secretar de stat responsabil pentru politicile în domeniul transporturilor din cadrul Ministerului Inovării şi Tehnologiei (ITM), la Écs, judeţul Győr-Moson-Sopron, unde a fost inaugurată pista de biciclete care leagă oraşele Győr şi Pannonhalma.    

László Mosóczi a mai declarat că ITM îmbunătăţeşte constant condiţiile infrastructurii de ciclism în interiorul localităţilor, dar şi între acestea. La nivel naţional, ministerul sprijină pregătirea şi construcţia a aproximativ 850 de kilometri de piste pentru biciclete, cu 134 milioane euro.
    
Cu sprijinul Ministerului al Inovării şi Tehnologiei, ca parte a Programului Oraşe Moderne, a fost construită pista de biciclete cu o lungime de 18,4 kilometri care leagă oraşele Győr şi Pannonhalma, cu o valoare netă de 4,62 milioane euro, a explicat secretarul de stat. Acesta a mai menţionat că întregul circuit pentru biciclişti din jurul Lacului Balaton va fi reînnoit şi se va realiza şi o legătură cu piste de biciclete între capitală şi Lacul Balaton.
    
Ungaria este cea de-a treia naţiune în Europa în ce priveşte ciclismul, iar în ultimul deceniu au făcut multe pentru ca pistele locale sau regionale să fie legate în reţea.
    

    

    

    

perfect-tour.ro
X