Un oraș din Transilvania va participa la seria de programe organizate în cadrul „Veszprém-Balaton – Capitală europeană a culturii 2023”

Un oraș din Transilvania va participa la seria de programe organizate în cadrul  „Veszprém-Balaton – Capitală europeană a culturii 2023”

Municipiul Sfântu Gheorghe va participa la seria de programe organizate în cadrul „Veszprém-Balaton – Capitală europeană a culturii 2023”. Acordul privind colaborarea a fost semnat, joi, în spaţiul virtual de primarii reşedinţelor de judeţ, înfrăţite cu 30 de ani în urmă.

Primarul oraşului Veszprém, Gyula Porga a declarat cu ocazia ceremoniei de semnare, difuzată pe internet că Veszprém nu a câştigat titlul de Capitală Europeană a Culturii doar pentru el însuşi. Obiectivul său este transmiterea culturii maghiare către Europa. Din acest motiv a încheiat acorduri de colaborare, mai întâi cu localităţile zonei de lângă lacul Balaton, apoi cu cele două oraşe care au pierdut competiţia pentru titlu, Debrecen şi Győr, iar acum cu municipalitatea din Sfântu Gheorghe, care va reprezenta cultura maghiară de peste hotare.

Árpád Antal, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, a amintit că oraşul secuiesc a candidat şi el la titlul de Capitală Europeană a Culturii, comisia de experţi însă a decis în final în favoarea Timişoarei. Ei doresc să realizeze acum o parte din programele descrise în candidatura de atunci, din propriul buget, în colaborare cu Veszprém. Primarul şi-a exprimat intenţia de a demonta prejudecăţile faţă de maghiari, faţă de secui, prin prezentarea unei imagini frumoase, culturale a Ţinutului Secuiesc.

viziteazaungaria.ro/MTI
foto: veszpreminfo.hu


perfect-tour.ro
X