International Property Awards: O clădire din Budapesta a obţinut titlul de cea mai bună construcţie publică din lume

International Property Awards: O clădire din Budapesta a obţinut titlul de cea mai bună construcţie publică din lume

După acordarea titlului de cea mai bună construcţie publică europeană, noua clădire a Muzeului Etnografic, care se construieşte în cadrul proiectului Liget Budapest, a obţinut şi premiul pentru cea mai bună construcţie publică din lume.

Premiul a fost acordat lui Benedek Gyorgyevics, director general al firmei Városliget Zrt, responsabil pentru implementarea proiectului Liget Budapest, în cadrul International Property Awards, una dintre cele mai prestigioase competiţii imobiliare din lume, care a avut loc luni seara la Londra.

Clădirea Muzeului Etnografic a primit premiul pentru cea mai bună construcţie publică din Europa la acelaşi concurs, obţinând astfel şansa de a candida pentru cel mai prestigios titlu din lume. După înmânarea premiului, Benedek Gyorgyevics a subliniat că această recunoaştere înseamnă o victorie istorică pentru Ungaria, având în vedere că este o investiţie publică ce a fost selectată de către un juriu de 80 de membri, format din cei mai buni experţi internaţionali ai lumii.

Potrivit directorului general, premiul nu se concentrează doar pe performanţa deosebită a arhitecturii ungare, ci atrage atenţia publicului internaţional şi asupra inovaţiei şi culturii ungare.

Pentru prima oară în istoria de un sfert de secol a International Property Awards, se întâmplă ca o clădire din Ungaria să se situeze pe cel mai înalt loc în clasamentul categoriei. Noua clădire a Muzeului Etnografic, proiectată de biroul Napur Architect, s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune clădiri publice din Europa, dintre proiectele câştigătoare la nivel naţional. Mai apoi, ca cea mai bună construcţie de pe continent, a concurat cu câştigătorii categoriei a 10 regiuni din lume, obţinând cel mai înalt titlu: premiul „World’s Best”.

Benedek Gyorgyevics a subliniat că în cadrul proiectului Liget Budapest se reînnoieşte unul dintre cele mai vechi parcuri publice din Europa, timp în care se creează instituţii culturale unice, cu soluţii arhitecturale de clasă mondială, fapt dovedit şi de premiul primit pentru Muzeul de Etnografie aflat în construcţie.

Potrivit directorului general al firmei Városliget Zrt., premiul este o recunoştinţă uriaşă pentru comunitatea ungară de arhitecţi şi dezvoltatori imobiliari, deoarece astfel au reuşit să câştige rangul de a fi notaţi în fruntea lumii. El a adăugat că premiul demonstrează că firmele ungare, care joacă un rol-cheie în promovarea calităţii dezvoltării imobilelor şi dezvoltarea progresivă a culturii arhitecturale, sunt capabile să răspundă rapid la nevoile individuale şi la procesele curente, şi să aibă performanţe bune în menţinerea valorilor.

MTI

perfect-tour.ro
X