2000 de evenimente în Noaptea Muzeelor din Ungaria

400 de instituții de cultură vor organiza aproape 2000 de evenimente în 23 IUNIE, de Noaptea Muzeelor. Conform anunțului făcut de secretarul de stat Péter Fekete, evenimentul organizat pentru a șaisprezecea oară va purta motto-ul Familia și cultura. Capitala Noaptea Muzeelor va fi tocmai Pécs, orașul din sud-vestul Ungariei, care în anul 2010 a deținut titlul de Capitala Europeană a Culturii. Rolul de purtător de cuvânt în acest an o va avea cântărețul Gergő Oláh.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

În țara vecină Noaptea Muzeelor este considerat cel mai mare eveniment de cultură din an, în 2017 au fost înregistrate peste 400 de mii de vizitatori. Ministerul Resurselor Umane sprijină evenimentele din acest an cu 80 000 de euro, astfel că Noaptea Muzeelor din acest an va beneficia de un buget total de 140 de mii de euro.

Și în acest an, doritorii pot participa la evenimente sau pot vizita diferitele locații cu o brățară unică, iar aceștia beneficiază și de gratuitate pe mijloacele de transportul în comun din Budapesta. Orașul Pécs ne prezintă familiile legendare, care au adus un aport puternic urbei din județul Baranya. Prin instrumente interactive îi putem cunoaște pe membrii familiei Zsolnay, Vasarely, Angster sau celebrii producători de vin spumant din familia Littke.

Detaliile suplimentare putem obține pe pagina www.muzej.hu. Biletele costă 1700 de Ft. (aprox 5 euro), pentru copiii între 6 și 18 vom plătii 800 de Ft., iar cei sub 6 ani beneficiază de gratuitate.

viziteazaungaria.ro

X