13 zboruri săptămânale vor conecta Budapesta cu patru oraşe chineze

13 zboruri săptămânale vor conecta Budapesta cu patru oraşe chineze

(MTI) – China va acorda intrare fără viză cetăţenilor maghiari până la sfârşitul lunii noiembrie, iar din aprilie, 13 zboruri săptămânale vor conecta din nou Budapesta cu patru oraşe chineze, Beijing, Shanghai, Chongqing şi Ningbo, a scris ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit postării şefului diplomaţiei ungare, unul dintre cele mai de succes domenii ale cooperării dintre Ungaria şi China este turismul. În anul de dinainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, Ungaria a fost vizitată, deja, de 277 000 de turişti chinezi, iar în urma revenirii de după Covid-19, anul trecut acest număr s-a apropiat, din nou, de 100 000.
    
„Ne ajută şi reluarea zborurilor: din aprilie, 13 zboruri săptămânale vor conecta din nou Budapesta cu patru oraşe chineze, Beijing, Shanghai, Chongqing şi Ningbo”
, a scris ministrul de externe.
    
Pentru turiştii şi oamenii de afaceri maghiari care călătoresc în China este o veste bună că în urma negocierilor purtate cu Guvernul Chinei, autorităţile chineze vor acorda intrare fără viză şi cetăţenilor maghiari, în perioada cuprindă între data de 14 martie şi 30 noiembrie a anului curent, a spus politicianul ungar.
    
În spiritul reciprocităţii, autorităţile ungare vor asigura vize pe termen lung pentru angajaţii din conducerea marilor companii chineze care investesc în Ungaria, încă de la prima lor cerere. Aceste decizii vor consolida şi mai mult cooperarea economică şi turistică dintre Ungaria şi China, precum şi relaţiile dintre oameni, a adăugat Péter Szijjártó.

X