Selectați Pagina

Ungaria organizează sute de evenimente de tip festival pentru 20 August, Ziua Naţională

Ungaria organizează sute de evenimente de tip festival pentru 20 August, Ziua Naţională

De Ziua Naţională a Ungariei, 20 august, în Budapesta vor avea loc o serie de evenimente de tip festival, a anunţat secretarul de stat responsabil pentru comunicare şi relaţii internaţionale, în cadrul unei conferinţe de presă.

Zoltán Kovács a anunţat că ţara se pregăteşte pentru una dintre cele mai de anvergură sărbători naţionale organizate vreodată: timp de trei zile şi jumătate vor avea loc sute de programe, în şaptesprezece locaţii din capitală.

Potrivit oficialului, aşa cum s-a decis în urmă cu doi ani, se doreşte ca sărbătoarea înfiinţării statului maghiar să ajungă să fie un eveniment mai mare şi mai fastuos ca orice altul organizat vreodată, de ziua naţională. Anul trecut, acest lucru nu a fost posibil – restricţiile necesare a fi aplicate în timpul epidemiei au făcut imposibilă organizarea vreunui eveniment. Scopul este acela ca un număr cât mai mare de oameni să fie implicaţi în sărbătorirea zilei Regelui Stântul Ştefan, fondatorul statului maghiar modern, a adăugat Kovács.

Elementele tradiţionale nu vor lipsi nici în acest an: după arborarea steagului naţional se va organiza o paradă militară aeriană, vor fi acordate distincţii militare. În acelaşi timp, va avea loc o demonstraţie militară care le va arăta celor interesaţi cât de mari sunt capacităţile forţelor armate ale Ungariei, recent trecute printr-un proces de dezvoltare, a punctat secretarul de stat.

În seara zilei de 20 august, programele festive se vor încheia cu „cel mai mare foc de artificii din întreaga Europă”, a mai spus.

Secretarul de stat a relatat că se doreşte ca la evenimentele de la Budapesta să nu existe restricţii. În cursul zilei de marţi va fi publicată o ordonanţă guvernamentală care va stipula că evenimentele organizate la Budapesta de ziua naţională, Campionatul European de Atelaje cu Patru Cai, respectiv Congresul Euharistic Internaţional de la Budapesta să fie evenimente care să nu fie afectate de restricţiile impuse în urma epidemiei de coronavirus, a explicat.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Alexandra Szentkirályi, a subliniat că un obiectiv al programelor este şi acela ca cei din domeniul turismului, respectiv familiile care îşi câştigau existenţa din asta să aibă ocazia de a face încasări după ce în urma epidemiei au ajuns într-o situaţie dificilă.

Cei care vor participa la programele organizate de ziua naţională îi pot sprijini pe cei din turism prin faptul că devin clienţii locurilor de cazare, restaurantelor şi atracţiilor turistice din Budapesta. În ceea ce priveşte rezervările de locuri de cazare pentru săptămâna în care are loc sărbătoarea naţională a ţării se poate observa, deja, o creştere semnificativă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

X