Lufthansa a început să opereze cursele charter pe Hévíz-Balaton Airport

Cursa charter Lufthansa Frankfurt-Sármellék a adus primii turiști germani pentru acest sezon în faimoasa localitate Hévíz din apriopierea Lacului Balaton. Aeronava A-319 cu o capacitate de 140 persoane a avut parte de o primire specială pe Hévíz-Balaton Airport, conform tradiției două mașini de pompieri au stropit cu apă după aterizare.

Conform MTI, agenția Mutsch Ungarn Reisen de 20 de ani aduce săptămânal turiști din 13 orașe mari din Germania. Cu britanicii de la FlyBE vor ajunge turiști germani și de pe aeroportul din Düsseldorf, Hamburg sau Berlin-Tegel.

Conform hotelierilor din zonă, turiștii germani vin cel mai des pentru două săptămâni, iar ca destinații aleg cel mai des Hévíz și Zalakaros. dar sunt căutate și stațiunile din Bükfürdő, Kehidakustány și Sárvár. Desigur pe timp de vară orășele de pe Lacul Balaton devin foarte atractive pentru turiștii din Europa de Vest.

Anul trecut pe Aeroportul din Sármellék au călătorit 20 de mii de turiști, cei mail mulți venind din Germania. Colaborarea excelentă dintre Ungaria și Germania pe plan turistic continuă și în luna mai, când Salamon Reisen începe să transporte turiști din Drezda, Erfurt și Leipzig. Cursa săptămânală va fi asigurată de compania Germania.

X