În acest an, au fost reţinute aproximativ 49 000 de persoane care au trecut ilegal frontierele Ungariei
În acest an, au fost reţinute aproximativ 49 000 de persoane care au trecut ilegal frontierele Ungariei şi 387 de traficanţi de persoane, a declarat, duminică, György Bakondi, consilierul principal pe probleme de securitate internă al Prim-ministrului ungar, în cadrul emisiunii matinale „Vasárnapi újság” a postului public de Radio „Kossuth”.
György Bakondi a mai adăugat că acest lucru înseamnă că frontierele Ungariei sunt supuse unei presiuni semnificative din partea migranţilor şi a traficanţilor de persoane. Acesta a afirmat că 12% dintre persoanele aflate în penitenciarele din Ungaria îşi ispăşesc pedepsele pentru trafic de persoane, iar cei 2 048 de traficanţi sunt cetăţeni din 73 de ţări. „Ei se află la periferie, adevăraţii mari infractori care conduc reţelele nu se apropie de graniţă, aşa că nu îi putem prinde”, a declarat Bakondi. Acesta a subliniat că lupta împotriva traficului de persoane reprezintă o povară deosebită pentru statul ungar.
Consilierul pe probleme de securitate a declarat că Ungaria cooperează cu toate ţările – inclusiv cu Frontex – care contribuie la controlul frontierelor naţionale pentru a asigura securitatea internă. Există o cooperare în acest sens cu Austria şi Serbia, dar şi Croaţia, Slovenia şi Austria cooperează în acest domeniu, a adăugat Bakondi. Consilierul a explicat că acestea sunt iniţiative corecte, „însă nu există nicio schimbare în poziţia Uniunii Europene în ceea ce priveşte finanţarea sau sprijinul juridic”.
György Bakondi a subliniat că există declaraţii politice în Uniunea Europeană care diferă de aceasta. Cel mai recent, cancelarul german, preşedintele Comisiei Europene şi liderul Partidului Popular European, a declarat că frontiera externă trebuie protejată, chiar dacă acest lucru înseamnă construirea unui gard. Dar pentru asta nu am primit nici bani, şi nici decizii reale”, a mai subliniat consilierul prim-ministrului ungar.
„Nu pot decât să cred că aceste declaraţii se referă mai mult la viitoarele alegeri europarlamentare, înaintea cărora migraţia va fi un subiect important, dar nu şi rezolvarea situaţiei reale”, a explicat acesta.
György Bakondi a mai declarat că fondul ideologic al fundaţiilor legate de George Soros este încă prezent în gestionarea migraţiei. Comisia de monitorizare a UE, care a vizitat recent Ungaria, a declarat că, „dacă nu acceptăm poziţia politică, ideologică pe care o reprezintă, nu ne vor acorda finanţare”, a afirmat acesta.
De la criza migraţionistă din anul 2015, Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de circumstanţe care au provocat tensiuni serioase, cum ar fi supraîncărcarea sistemului social şi atacurile teroriste care au făcut sute de victime, a mai explicat Bakondi.
„Ideea de sistem ceapă, că au nevoie de forţa de muncă a nou-veniţilor şi că se vor integra rapid nu s-a adeverit, iar acum proclamă tot mai deschis că ideologia lor, religia musulmană, este mai puternică decât religia europenilor”. Această situaţie este cu atât mai gravă cu cât proporţia de migranţi în societate creşte. În Germania, proporţia de migranţi depăşeşte deja 18%”, a declarat consilierul principal pe probleme de securitate internă al Prim-ministrului ungar.
MTI