Selectați Pagina

Demonstraţii aeriene şi terestre în programul mitingului aviatic de la Kecskemét

Demonstraţii aeriene şi terestre în programul mitingului aviatic de la Kecskemét

Numeroase demonstraţii aeriene şi terestre figurează în programul Mitingului Aviatic Internaţional şi Demonstraţiei de Tehnică Militară de la Kecskemét, care va avea loc în ultimul weekend din august. În cadrul evenimentul de două zile, vizitatorii se pot familiariza cu armele Armatei Ungare, pot încerca simulatoare şi pot participa la o „călătorie-aventură” pe autoamfibii pe şenile PTS – conform informaţiilor de pe site-ul repulonap2021.hu.

Programele sunt aceleaşi sâmbăta şi duminica. Porţile se vor deschide la 7 dimineaţa, de la ora 9 se va desfăşura o demonstraţie cu avioane civile. Formaţia de onoare a forţelor aeriene ungare va decola pentru demonstraţie la ora 9.50.
    
Deschiderea oficială va avea loc în ambele zile la ora 10. Vor fi vizibile toate aeronavele şi elicopterele obişnuite ale Armatei Ungare şi va avea loc o demonstraţie festivă a paraşutiştilor. Va urma apoi o demonstraţie de interceptare şi coborâre la sol a unui avion care încalcă spaţiul aerian, cu participarea unei aeronave de transport şi a două avioane JAS-39C/D.

Campionul mondial la acrobaţie aeriană, Péter Besenyei va asigura şi el câte o demonstraţie în ambele zile.
    
Publicul va putea vedea şi demonstraţii ale forţelor aeriene italiene, saudite, turceşti, germane, cehe, croate, suedeze, slovene şi poloneze. Forțele Aeriene Române participă la eveniment cu MiG21 LanceR, Alenia C-27J Spartan și IAR-330 Puma.

În cursul acestor două zile, forţele terestre ale Armatei Ungare îşi vor prezenta de asemenea echipamentul aflat în dotare. Demonstraţii dinamice vor avea loc şi la sol: vizitatorii vor putea face cunoştinţă cu capacităţile tancurilor Leopard2A4 şi T-72, precum şi cele ale vehiculelor blindate de transport BTR 80 şi 80/A.
    
Soldaţii regimentului de cercetare vor prezenta tehnici de fractură şi de autoapărare. De asemenea, se pot afla informaţii despre sarcinile efectuate de un grup de operaţiuni în timpul misiunii, cum ar fi recunoaşterea, ambuscada, schimbul de focuri, suportul aerian, atacul cu foc, ridicarea de persoane.
    
Cei interesaţi şi vizitatorii care participă la diferite concursuri pot participa şi la o deplasare la bordul unui transportor pe şenile PTS-M.
    
Biletul de intrare de o zi la mitingul aviatic va costa 5 000 forinţi (14 euro, aprox. 70 de lei).
    
Pe site-ul oficial al evenimentului sunt evidenţiate şi informaţii legate de COVID-19, din care reiese că intrarea la mitingul aviatic va fi posibilă exclusiv prin certificarea statutului de protecţie împotriva coronavirusului (cu certificatul de imunitate sau aplicaţia echivalentă cu aceasta).

MTI/viziteazaungaria.ro

X