Festivalul Sziget din Budapesta – Peste 1 000 de programe în 50 de locuri

Festivalul Sziget din Budapesta – Peste 1 000 de programe în 50 de locuri

(MTI) – Festivalul Sziget îşi aşteaptă publicul cu peste 1 000 de programe, în 50 de locuri. Festivalul, care va fi organizat pentru a 30-a oară şi la care vor urca pe scenă, printre alţii, Kylie Minogue, Liam Gallagher şi Martin Garrix, se va desfăşura în perioada 7-12 august.

„Pe baza vânzărilor anticipative, sâmbătă, cu concertul lui Martin Garrix, şi ziua de luni cu Fred again… ar putea fi sold-out. Vizitatori vor sosi din 100 de ţări, a crescut proporţia cumpărătorilor de abonamente din Ungaria, iar majoritatea străinilor continuă să vină din Olanda, urmaţi de britanici şi irlandezi, apoi germani, francezi şi italieni” – a declarat, marţi, la conferinţa de presă, Tamás Kádár, organizatorul principal, pentru agenţia ungară de presă MTI.
    
Pe lângă Kylie Minogue, Liam Gallagher, Martin Garrix şi Fred again…, printre vedetele care vor performa se numără: Halsey, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson, Janelle Monáe, Fisher, Skrillex, Bebe Rexha, Tom Odell, Joker Out, Yves Tumor, Becky Hill şi Raye. Pe scena principală vor concerta şi artişti din Ungaria: Beton.Hofi, Margaret Island şi Azahriah, care va cânta joi, înainte de headliner-ul Halsey.
    
Sziget a fost ocupată deja de marţi de mii de participanţi. Noul slogan al festivalului este Free to Be…, şi, pe lângă numeroasele programe non-muzicale, vor fi din nou Teatrul Mare de Stradă şi Cirque du Sziget, iar anul acesta muzica va răsuna şi într-unul dintre blocurile de duşuri.
    La festivalul Sziget din acest an publicul va putea vedea aproximativ 600 de evenimente, în decurs de 6 zile. Multe trupe vin din Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Statele Unite, dar şi din Senegal, India, Tanzania, Noua Zeelandă şi Benin. Capacitatea zilnică a festivalului este de 95 000 de persoane, dintre care 10 000-15 000 sunt colaboratori, angajaţi şi personal de catering, restul de 75 000-80 000 fiind numărul maxim de bilete vândute.
    
„Vânzările de abonamente sunt mai bune decât în aceeaşi perioadă a anului trecut” – a afirmat Kádár Tamás.
    
Organizatorul principal a subliniat că Sziget este, de trei decenii, festivalul iubirii, al devotamentului şi a grijii. Evenimentul din acest an aduce mai multe noutăţi, iar numeroasele măsuri luate vor îmbunătăţi experienţa vizitatorilor.
    Organizatorii au acoperit în total 46 855 de metri pătraţi de sol, pe durata festivalului au fost instalate 46 de kilometri de conducte temporare de apă şi canalizare pentru a deservi cele 132 de containere de apă şi peste 500 de cabine de duş.
    
La Sziget sunt disponibile mai multe campinguri pentru participanţii festivalului. A fost creat un centru medical deschis 24 de ore pe zi, cu un personal de peste 200 de persoane: medici, asistenţi, voluntari şi ambulanţe cu echipajul aferent. În „spitalul” Sziget, pe lângă tratamentul rănilor minore şi a altor afecţiuni, se pot efectua şi radiografii.
    Securitatea este asigurată 24 de ore pe zi de personal de securitate format din câteva sute de persoane şi de alte servicii de ordine publică, plus o echipă de pompieri în serviciu.

perfect-tour.ro
X