FOTO: S-a deschis sezonul de navigație pe Lacul Balaton

FOTO: S-a deschis sezonul de navigație pe Lacul Balaton

Conform tradiției de 172 de ani, Balatoni Hajózási S.A. a deschis sezonul de navigație civilă de Sâmbăta Mare. Peste 200 de persoane au fost așteptate în portul din Balatonfüred, unde a sosit bacul din Siófok.

La eveniment au participat primarii și viceprimarii din cele mai orașe de pe Lacul Balaton, Siófok, Keszthely și Balatonfüred, semnalând că vor să colaboreze în continuare indiferent de culoare politică.

Balázs Balassa de la Uniunea Balaton (Balatoni Szövetség) a mărturisit că dezvoltarea turismului de pe Balaton a fost unul continuu datorită guvernului maghiar și a autorităților locale. Pe lângă sistemul de clasificare a ștrandurilor de pe malul lacului și concursul vinurilor din regiune, anul acesta se organizează concursul pentru Cea Mai Frumoasă Casă din Regiunea Balaton. La eveniment s-a vorbit și despre proiectele privind zilele ploioase, astfel că împreună cu Agenția Maghiară de Turism se lucrează intens ca Balatonul să fie o destinație atrăgătoare tot anul.

József Kollar, directorul general al firmei Balatoni Hajózási S.A. care asigură navigația pe lac a amintit că începând cu 31 Martie societatea are un call center nou pe numărul unic 0036-84-310-050, unde se pot cere informații despre navigația civilă, programul bacului și închirieri de vaporașe.

FOTO: MTI

X